Bildtse Tennis Club

Tennisclub de BTC is een actieve en gezellige vereniging met zo'n 250 leden, waaronder veel jeugdleden. Tijdens het zomerseizoen worden er veel toernooien georganiseerd. Zowel voor de fanatieke als voor de meer recreatief ingestelde tennisser zijn er veel mogelijkheden.

logobtc

Komende evenementen

Geen evenementen

Sponsoren

Jeugd

Jeugdtennis binnen de KNLTB

Wanneer kinderen starten met tennis, worden ze ingedeeld volgens de opbouw van “tenniskids”. Zie ook www.tenniskids.nl. De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kinderen doormaken.

 

Rood
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. De kinderen zijn 4-9 jaar oud. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld met een spons/foam bal (stage 3 bal) op een minibaan (6x12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.


Oranje

In de tweede fase van wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8-11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijke te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (stage 2 bal; zachter en lichter dan een normale tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.

Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-12 jaar en ouder. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame bal (stage 1 bal) die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Minicompetitie.

Voor alle kinderen van de basisschoolleeftijd hebben we in juni dit jaar 3 keer op een woensdagmiddag minicompetitie. Afhankelijk van of je beginner bent of al vaker hebt getennist speel je op een klein, middel of groot veld. Op een speelse wijze leer je een wedstrijd spelen.

Ouders worden gevraagd om te helpen met tellen en aanwijzingen te geven.

 

Enkel-, dubbel/mix kampioenschappen

Dit jaar, gaan we net als bij de minicompetitie, uit van deelname van alle leden, tenzij je je afmeldt.

 

Competitie

Dit jaar wordt er op vrijdag en zondag door de jeugd in competitieverband getennist.  

Ouders van kinderen die competitie spelen krijgen tijdig bericht wanneer ze moeten rijden bij uitwedstrijden of in de kantine helpen bij thuiswedstrijden.


Nieuwsbrieven

Op de site van de BTC kun je alle informatie vinden over toernooien e.d. Daarnaast wordt de jeugd via de mail op de hoogte gehouden van toernooien, zoals de enkel-, dubbel/mixkampioenschappen, het junior/seniortoernooi. In februari houden we altijd een winteractiviteit. Deze vindt plaats in de Buurfrou. Mocht je een nieuw emailadres hebben geef dit dan ook door aan jc@bildtsetc.nl, zodat de nieuwsbrieven je blijven bereiken.


Opgave toernooien

Via de website kun je je opgeven voor toernooien. We gaan er van uit dat alle leden tot 12 jaar meedoen aan de minicompetitie, enkel-, dubbel/mixkampioenschappen. Heb je geen lespakket, dan kun je je via de mail opgeven.